vineri, 19 aprilie 2024
Primaria Comunei Pestisani

Ziua Națională Brâncuși sărbătorită în cadrul proiectului Bunicii Comunității Peștișani

19 februarie 2021 Noutati

Vârstnicii beneficiari ai proiectului Bunicii Comunității Peștișani au participat vineri, 19 februarie, la evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale Brâncuși.

Pentru că în acest an se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor, în cadrul parteneriatului încheiat cu Fundația Cultural Științifică ”Casa Brâncuși-Hobița” a fost invitat să vorbească despre viața geniului sculpturii moderne dl. profesor universitar doctor Moise Bojincă. Acesta a făcut o trecere în revistă a celor mai importante momente din viața lui Brâncuși.

De asemenea cei prezenți au putut viziona un scurt filmuleț cu poze care l-au prezentat pe Brâncuși în ipostaze mai puțin cunoscute publicului larg, este vorba despre fotografii înfățișându-l pe Brâncuși în călătoriile sale din Egipt sau spre New York, fotografii cu Brâncuși și prietenii săi sau fotografii cu operele sale.

La eveniment a participat și Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani care le-a vorbit vârstnicilor despre planurile de viitor ale comunei, cele mai multe dintre acestea fiind legate de dezvoltarea turistică, proiecte ce sunt strâns legate de viața marelui sculptor.

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea regulilor de distanțare impuse de pandemia cu Covid-19.

Sari la conținut