vineri, 26 aprilie 2024
Primaria Comunei Pestisani

ANUNȚ privind starea de salubrizare a drumurilor publice și a parcărilor aferente

12 noiembrie 2022 Anunturi

Conform Ordonanței de Urgență nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, la art. 43, lit. k) și l), „pe drumurile publice sunt interzise: aruncarea și depozitarea deșeurilor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor; aruncarea și depozitarea deșeurilor în locurile de parcare, oprire și staționare, altele decât cele provenite din oprirea/staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare”.

Coroborat cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare, la art. 68, lit. b) unde se specifică că deținătorii de terenuri, cu orice titlu, care desfășoară activitatea pe un teren au obligația „să asigure luarea măsurilor de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicații rutiere, feroviare și de navigație”.

Menționăm că nerespectarea prevederilor mai sus menționate constituie contravenție și se sancționează conform legislației în vigoare.

ANUNȚ privind starea de salubrizare a drumurilor publice și a parcărilor aferente

Sari la conținut