joi, 18 aprilie 2024
Primaria Comunei Pestisani

Lansare Programul Regional Sud-Vest Oltenia

25 noiembrie 2022 Anunturi

Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, a fost invitat să participe, joi, la lansarea Programului Regional SV Oltenia 2021-2027, program ce prevede o alocare de 1,2 miliarde Euro pentru regiunea formată din județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți.

Prezent la conferința „Regiunea se dezvoltă prin PR SV Oltenia”, dl. Krzysztof Kasprzyk, directorul adjunct al Unităţii pentru România a Comisiei Europene a menționat numele marelui sculptor Constantin Brâncuși în discursul său de mai multe ori. Într-o discuție cu primarul comunei Peștișani, dl. Krzysztof Kasprzyk a mărturisit că, în timpul întâlnirilor cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pentru aprobarea Programului Regional a aflat despre proiectele comunei Peștișani și abia așteaptă să le vadă implementate pentru a le vizita.

Directorul adjunct al Unităţii pentru România a Comisiei Europene a declarat în discursul său că proiectele europene viitoare trebuie să fie asemenea Coloanei fără Sfârșit a lui Constantin Brâncuși -ambițioase, unice, simple, mărețe.

La conferința „Regiunea se dezvoltă prin PR SV Oltenia” a participat și ministrul de finanțe Adrian Cîciu, dna. Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), dl. Bogdan Pășcuț, secretar de stat MIPE.

Este un nou început pentru noi și pentru partenerii noștri, un nou drum pe care pornim împreună, cu scopul de a atrage cât mai multe fonduri europene în Oltenia. A venit momentul să vorbim despre lucruri concrete, despre proiectele care vor face regiunea mai puternică, proiecte pe care partenerii noștri sunt pregătiți să le implementeze”, a declarat dl. Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Un moment important al conferinței a fost semnarea Declarației comune dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 a primit pe 17 octombrie 2022, aprobarea oficială din partea Comisiei Europene.

Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 beneficiază de o alocare de 1,2 miliarde de euro și cuprinde următoarele priorități de investiții:

  • Prioritatea 1 – Competitivitate prin inovare și întreprinderi dinamice – 243,32 milioane euro
  • Prioritatea 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde – 279,47 milioane euro
  • Prioritatea 2 – Digitalizare în beneficiul cetățenilor și al firmelor – 34,48 milioane euro
  • Prioritatea 4 – Mobilitate urbană sustenabilă – 115,92 milioane euro
  • Prioritatea 5 – Accesibilitate și conectivitate la nivel regional – 174,49 milioane euro
  • Prioritatea 6 – Educație modernă și incluzivă – 84,74 milioane euro
  • Prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă – 227,71 milioane euro
Sari la conținut