sâmbătă, 4 mai 2024
Primaria Comunei Pestisani

Festivalul Răciturilor, in memoriam Radu Ciobanu

29 septembrie 2023 Evenimente

Cel mai important concurs gastronomic va deschide sâmbătă la ora 12.00, ”Festivalul Răciturilor, in memoriam Radu Ciobanu”. Un festival pornit inițial doar de la răcituri (piftii cum spun gorjenii) și extins cu sarmalele tocmai datorită obiceiului zonei de a se consuma la masă sarmale fierbinți cu piftii reci, obicei care se găsește în foarte puține zone din România. Se vor juriza atât piftii cât și sarmale. De asemenea, se vor acorda și premii pentru cel mai frumos stand sau pentru cel mai inedit preparat.

După concursul gastronomic puteți vizita standurile producătorilor de legume, fructe, dulcețuri, siropuri, prăjituri, zacuscă sau pâine de casă.

Atmosfera va fi întreținută și de Cramele Cricova – Excursii/Cricova Cellars – Wine Tours precum și de Crazy Bar Events Târgu Jiu.

Copiii se vor putea bucura sâmbătă între orele 13.00-16.00 de ateliere de creație gratuite oferite de Asociația Educație după Școală-Afterschool Micul Artist iar duminică, tot gratuit, Asociația Be TeeN se va ocupa de stimularea creativității copiilor în atelierele de la orele 12.00-14.00.

PROGRAMUL RECITALURILOR SÂMBĂTĂ 30 SEPTEMBRIE

  • ora 20.00-recital Emeric Imre
  • ora 21.00-recital Florin Chilian
  • ora 22.00-recital Stefan Banica

PROGRAM ZIUA DE DUMINICĂ 1 OCTOMBRIE

  • ora 14.00- Ansamblul „Doina Gorjului”
  • ora 17.00-Taraful Fane Pițigoi de la Pârâul de Pripor

Atât sâmbătă cât și duminică vor exista comercianți cu produse alimentare – sarmale, piftii, proțap, tocan, astfel încât să fie satisfăcute toate gusturile și mai ales toate poftele.

Vă așteptăm împreună cu prietenii la cel mai mare festival gastronomic al momentului – în Peștișani, zona Nucet.

Vor fi amenajate 2 parcări atât înainte de podul de peste Bistrița cât și după pod, parcarea care a deservit Festivalul de Film.

INTRAREA ESTE LIBERĂ LA TOATE SPECTACOLELE

”Festivalul Răciturilor”, in memoriam Radu Ciobanu – un eveniment organizat de CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ, ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST DOINA GORJULUI, PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL PEȘTIȘANI, ASOCIAȚIA ACASĂ LA BRÂNCUȘI.

Parteneri- Integrisoft Solutions, MECO – produse curățenie și igienă, Cramele Cricova – Excursii/Cricova Cellars – Wine Tours, Farmacia Belladonna.

Sari la conținut