Ai empatie, răbdare și dorința sinceră de a face bine? Poți transforma aceste calități într-o profesie nobilă și stabilă.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Gorj intenționează ca în perioada 2025- 2026, să dezvolte în cadrul structurii sale de personal, o rețea de asistenți personali profesionişti.
Asistentul personal profesionist este persoana fizică atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, îngrijirea şi protecția adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, acesta urmând să fie încadrat cu normă întreagă în structura de personal a D.G.A.S.P.C. Gorj, bucurându-se de toate facilitățile conferite de Legea nr. 153 / 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi a legislației în vigoare.
Cadrul legal care reglementează profesia de asistent personal profesionist este:
– H.G. nr. 548/2017 privind aprobarea condițiilor de obținere a atestatului, procedurile de atestare şi statutul asistentului personal profesionist;
– Ordinul MMJS nr. 1691/2018 pentru aprobarea modelului atestatului de asistent personal profesionist;
– Ordinul MMJS nr. 1069/2018 privind aprobarea Standardelor minime obligatorii pentru asigurarea îngrijirii şi protecției adulților cu handicap grav sau accentuat, la asistentul personal profesionist.
În urma centralizării solicitărilor primite, D.G.A.S.P.C. Gorj v-a desfăşura o sesiune de informare cu persoanele care doresc să devină asistent personal profesionist.
Informații suplimentare se pot obține de la Serviciul management de caz pentru persoane adulte cu dizabilități, monitorizare servicii sociale, prevenire marginalizare socială, asistență persoane vârstnice, locuire incluzivă, evidență și plată beneficii de asistență socială:tel.0253/238001 sau 0253/238202.